Café
Parution : 
4 Novembre 2015
Format :
205 x 257 mm
Type de façonnage: 
Relié sous jaquette
EAN : 
9782812313165
Pages : 
320

Café

Auteur(s)
Photographe(s)

Un voyage inédit dans l’univers du café Le café est un best-seller  ! Plus d’un milliard de tasses servies chaque jour  ; la seconde boisson au monde, le symbole d’un art de vivre pluriséculaire et convivial.
Pourtant, le café reste méconnu. Qui peut décrire le café qu’il aime  ? Citer plus de deux variétés d’Arabica  ? Donner plus de cinq origines de café  ? Et deviner qui sont les plus grands consommateurs de café  ? Suivez Hippolyte Courty, fondateur de L’Arbre à Café, dans sa vision sensorielle et totale du café. Remontez jusqu’aux origines avec lui et percevez les tendances actuelles, découvrez les faces cachées du café et l’ivresse de ses arômes. Ce spécialiste vous initiera à l’art de la torréfaction, aux mystères de la fermentation et vous dévoilera mille et un secrets pour préparer le café et le déguster. Avec ce livre, que vous soyez novice, amateur ou spécialiste, buveur de café, de thé, ou simplement curieux, vous allez redécouvrir un produit que vous pensiez déjà si bien connaître…
Ainsi, ce livre aura fait son œuvre s’il vous permet de vivre une dégustation joyeuse et éclairée d’un produit quotidien trop souvent négligé.

The Art of Coffee


Hippolyte Courty is a renowned historian and food critic, wine tasting teacher and specialist in cutlery and the art of entertaining. In 2009 he founded L'Arbre à Café, a company designed to provide high quality coffee to restaurants. He has been around the world to visit coffee plantations, and to convert the greatest chefs to the beauty of quality coffee. He has worked with French Chefs Alain Ducasse and Pierre Hermé, and very recently opened a shop in Paris.

Coffee is everywhere : over one billion coffee cups are served each day worldwide - it is the second most popular beverage after tea. This product of everyday life, this essential element to our social structure remains nonetheless widely unknown. Who knows more than two varieties of Arabica? More than 5 different origins for coffee? Explain the differences between French and Italian roasting methods, or guess what nationality offers the most coffee drinkers in the World? Who knows how complex coffee really is - that it can be tasted just like one tastes wine? The wide success and expansion of coffee shops and specialty coffees worldwide seems to indicate that, if very few actually hold the answers to these questions, many would be interested to know! This lively, precise and exciting book wishes to share the author's love and interest in coffee, its culture and the ways in which it can be used in cooking.
35.00 €