Parution :
13 Septembre 2017
Format :
210 x 270 mm
Type de façonnage:
Relié
EAN :
9782851208873
Pages :
278
Culture Whisky - Nouvelle édition
Irlande - Ecosse - Etats-Unis - Japon - Bretagne
Auteur(s)
Photographe(s)
Êtes-vous « straight up » ou whisky « on the rocks » ? Amateur de scotch ou d’Irish ? Plutôt bourbon, japonais ou… breton ? Êtes-vous bar, pub, lounge ou saloon ?... Si le whisky est un art de vivre sublimé, il est aussi un légendaire et une culture.
La Culture whisky. Entrer dans l’univers magique de cette eau-de-vie (uisce beatha, en langue gaélique), c’est entrer dans un armorial géant. Né sous le trèfle irlandais à l’époque des moines et des saints, le whiskey de l’île verte, devenu whisky, puis scotch en Écosse, a conquis la planète dans les plis du tartan des régiments de Highlanders, héritiers de « Braveheart ». Il a franchi les mers derrière les « Scot-Irish » émigrant vers le Nouveau Monde. La France des rois donna au whiskey d’Amérique, à Louisville, le sceau des Bourbons. D’où son nom au Kentucky. Aujourd’hui, l’on s’extasie devant la qualité du whisky japonais, issu des petits secrets de l’Écosse aux cent terroirs… Et qui fête, déjà, ses 90 ans !
Patrick Mahé, nourri d’imaginaire celtique, nous conte la saga de la « culture whisky ».
Thierry Bénitah, directeur général de La Maison du Whisky (la référence depuis 1956), guide l’amateur à travers un « Top 100 » international.
David Lefranc, photographe globe-trotter, capture cet univers sur lequel le soleil (ambré) ne se couche jamais.
La Culture whisky. Entrer dans l’univers magique de cette eau-de-vie (uisce beatha, en langue gaélique), c’est entrer dans un armorial géant. Né sous le trèfle irlandais à l’époque des moines et des saints, le whiskey de l’île verte, devenu whisky, puis scotch en Écosse, a conquis la planète dans les plis du tartan des régiments de Highlanders, héritiers de « Braveheart ». Il a franchi les mers derrière les « Scot-Irish » émigrant vers le Nouveau Monde. La France des rois donna au whiskey d’Amérique, à Louisville, le sceau des Bourbons. D’où son nom au Kentucky. Aujourd’hui, l’on s’extasie devant la qualité du whisky japonais, issu des petits secrets de l’Écosse aux cent terroirs… Et qui fête, déjà, ses 90 ans !
Patrick Mahé, nourri d’imaginaire celtique, nous conte la saga de la « culture whisky ».
Thierry Bénitah, directeur général de La Maison du Whisky (la référence depuis 1956), guide l’amateur à travers un « Top 100 » international.
David Lefranc, photographe globe-trotter, capture cet univers sur lequel le soleil (ambré) ne se couche jamais.
Culture Whisky
All the best places to taste the best whiskies of the world: including the new hot spot, Japan!
Patrick Mahé is a journalist and writer. He was the Editor-in-chief of Paris Match and manages today Editions du Rocher. As a novelist and writer he has published many books on a diverse number of topics such as whisky, rock music, television and travel. He is the author of La Magie du Whisky (Editions du Chêne), Rock made in France, Le Titanic and Ecosse & Irlande (translated into 3 languages). David Lefranc is a photographer who has travelled the world for the past 25 years. For the past 7 years he has specialized in magazine reportages and works for magazines such as Figaro Magazine, Express magazine, Les Echos, Marie France, Gala etc. He was the photographer for La Magie du Whisky at Editions du Chêne.
This beautiful book is about the culture, ways of drinking and the lifestyle surrounding the four most renowned whisky countries: Ireland, Scotland, North America and now Japan. An address book with the best place to taste the world's finest whiskies completes the book, along with a list of the top 100 whiskies of the world. Our photographer travelled throughout the world to put together this modern vision of a traditional subject, accompanied by Patrick Mahé's evocative and informative text. Where the best whiskies of the world are made, what the distilleries, taverns, lounges, speak-easies and bars of Ireland, Scotland, North America and Japan look like.
Patrick Mahé is a journalist and writer. He was the Editor-in-chief of Paris Match and manages today Editions du Rocher. As a novelist and writer he has published many books on a diverse number of topics such as whisky, rock music, television and travel. He is the author of La Magie du Whisky (Editions du Chêne), Rock made in France, Le Titanic and Ecosse & Irlande (translated into 3 languages). David Lefranc is a photographer who has travelled the world for the past 25 years. For the past 7 years he has specialized in magazine reportages and works for magazines such as Figaro Magazine, Express magazine, Les Echos, Marie France, Gala etc. He was the photographer for La Magie du Whisky at Editions du Chêne.
This beautiful book is about the culture, ways of drinking and the lifestyle surrounding the four most renowned whisky countries: Ireland, Scotland, North America and now Japan. An address book with the best place to taste the world's finest whiskies completes the book, along with a list of the top 100 whiskies of the world. Our photographer travelled throughout the world to put together this modern vision of a traditional subject, accompanied by Patrick Mahé's evocative and informative text. Where the best whiskies of the world are made, what the distilleries, taverns, lounges, speak-easies and bars of Ireland, Scotland, North America and Japan look like.
35.00 €